Ανακάλυψε

Θεμελιωτής του Ναυπλίου (= ναυτική πόλη) φέρεται ο ομώνυμος μυθικός ήρωας, πατέρας του Παλαμήδη. Το Ναύπλιο έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλες τις φάσεις της Ελληνικής Ιστορίας, από τα μυθικά χρόνια έως σήμερα. Ιδιαίτερα στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης αναδείχθηκε πανελλήνιο κέντρο και διετέλεσε πρωτεύουσα της αναγεννωμένης Ελλάδος.

Δημοφιλές, ρομαντικό, μα πάνω από όλα πραγματικά όμορφο, το Ναύπλιο αποτελεί αναμφισβήτητα, έναν από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς. Χτισμένο σε μοναδική θέση με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, γεμάτο μυρωδιές ιστορίας και πολιτισμού, σύγχρονο και ταυτόχρονα κλασσικό, προσφέρει στον επισκέπτη ένα ταξίδι όπου το χθες συναντά το σήμερα.

Ανάμεσα στο Παλαμήδι, την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι φωλιάζει η «παλιά πόλη» του Ναυπλίου, έτοιμη να σε υποδεχτεί κάθε εποχή του χρόνου. Υπάρχουν τόσα πολλά που αξίζει να δει κανείς στο Ναύπλιο, που σίγουρα δε φτάνει μόνο μια επίσκεψη. Γι’ αυτό κι όταν έρθεις, πάλι θα θες να ξαναγυρίσεις.

Στο Ναύπλιο θα απολαύσετε βόλτες στα γραφικά σοκάκια με τα έντονα χρώματα στους τοίχους και τα νεοκλασικά αρχοντικά, θα δείτε στενά βενετσιάνικα μπαλκόνια όπου αναρριχώνται βουκαμβίλιες, θα περπατήσετε στα λιθόστρωτα δρομάκια με τις μυρωδάτες αυλές των πέτρινων σπιτιών. Η παλιά πόλη αποπνέει έναν ιδιότυπο ερωτισμό, που σε συνδυασμό με το ιστορικό της ενδιαφέρον, προσθέτουν μία διαχρονική αξία και ανεβάζουν το Ναύπλιο στις  προτιμήσεις των επισκεπτών. Σίγουρα ο περίπατος στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο της Αρβανιτιάς, που περιζώνει το βράχο της Ακροναυπλίας με το κάστρο του Παλαμηδίου, είναι ιδανικός για να νοιώσει κανείς  την αύρα που αποπνέει η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Η ιστορική και ρομαντική πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της παλιάς πόλης, είναι ιδανική για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας. Κατά την περίοδο της επανάστασης  ονομαζόταν πλατεία Πλατάνου και εδώ βρίσκονταν τα σπίτια του Νικηταρά και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Εδώ θα θαυμάσετε το Βουλευτικό, κτίριο της πρώτης Βουλής του ελεύθερου ελληνικού κράτους και πρώην τζαμί. Στο ισόγειό του στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη. Θα δείτε επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο επιβλητικό κτίριο τηςΕνετικής Αποθήκης του Στόλου και το πρώην Αλληλοδιδακτικό σχολείο, γνωστό σήμερα ως θέατρο Τριανόν.

Στο Ναύπλιο μπορείτε να κολυμπήστε στην πλαζ του κόλπου της Αρβανιτιάς με τα άσπρα βότσαλα και τα τυρκουάζ νερά, ή στη μεγάλη αμμουδιά του Καραθώνα, που βρίσκεται 4χλμ. νοτιοδυτικά του Ναυπλίου  μέσω του δρόμου που οδηγεί στο Παλαμήδι.

Το Ναύπλιο απέχει από την Αθήνα 145χλμ και το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.

Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη του Ναυπλίου με ένα κλικ